fredag 28 augusti 2009

150 watt!

Av någon för mig helt outgrundlig anledning hade dagis bestämt att det var planeringsdag idag. Varför hade de inte sådana innan dagisstarten? Detta innebar att dagis alltså var stängt idag. Det ihop med att min man ikväll ska på Kristallen gjorde att jag tog ungarna och åkte ut på landet. Som tur var fanns även kusin Måns här. Idag har vi bland annat hängt lite inne i Mariefred. Där vi kollat på tåget.
Ätit varmkorv. Och jag hann i sedvanlig ordning med ett besök i min favoritaffär "Äntligen". Där inhandlades en mycket snygg golvlampa från "Watt & Veke". Pappa konstaterade att man max fick ha en 60-watt lampa i. "Men det är nog inget man behöver bry sig om.", tillade han fort. "Men herregud människa, vem vill ha en lampa i sitt vardagsrum på mer än 60 watt?", frågade jag. "Vet du vad det är för watt i de här lamporna?", fortsatte han stolt, och pekade på två olika lampor hemma i vardagsrummet. "Nej",sa jag. "150 watt!". Men man har väl ingen fabrik hemma i vardagsrummet? Vad är det som behöver belysas med omysiga 150 watt?
Efter lilla Mariefreds-touren fortsatte de snoriga kusinerna sin dag med en titt på sjukt skojiga "Madagaskar".

1 kommentar:

Unknown sa...

Planeingsdagen ligger nu pga av olika anledningar.

1. Det bästa är att ha planeringsdag när barnen redan börjat, då man vet vilka som finns i gruppen och kan planera verksamheten på bästa sätt utifrån det.

2. Förskolepersonal är också människor som har semester när andra har det - hör och häpna!!!

Tack för en rolig blogg!