onsdag 8 april 2009

Jakten på den perfekta cheesecaken

Kommer inte ihåg om jag skrivit om det förut. Men ända sen vi kom till NY har Henrik och jag bedrivit ett litet sidoprojekt. Och det är jakten på den perfekta cheesecaken. Vi är allt annat än nöjda med det vi hitills smakat oss igenom, när det kommer till New Yorks cheesecake-utbud. Och det är inte ett fåtal kakor vi provat. Idag hoppade jag in på Magnolia Bakery för att köpa deras cheesecake. För att konkret förklara vad det är vi är ute efter kan jag säga att det handlar om både den perfekta botten, och den perfekta fyllningen. Man vill att botten verkligen ska vara en digestive/pepparkaksaktig blandning med den perfekta balansen av mjuk- och frasighet. Och man vill att fyllningen ska vara lagom kletig. De kakor vi provat på här har egentligen varken haft det ena eller det andra. De är alldeles för överkokta eller vad man kan kalla det, de är alltså inte kletiga på rätt sätt. Och bottnarna kan inte ens jämföras med det vi är ute efter. Det har i princip varit tunna sockerkaksbottnar i olika varianter.
Hursomhelst, såhär ser dagens smaktest ut. Återkommer senare med en rapport.

8 kommentarer:

Tanja sa...

Låter som ett avsnitt av den fantastiska serien Dexter, när han letar efter den perfekta key lime pie för sin döende väninna. Nu kom jag på att det kanske var en lite bisarr jämförelse, eftersom den perfekta key lime pajen var den som skulle få henne att somna ifrån smärtan, och för gott. Men fick association.
Cheesecaken på bilden ser väldigt goda ut!

Hanna sa...

prova på cheese cake factory i White plains (Westchester), NY!!

Anonym sa...

min mamma gör världens godaste; kanel och digestivekex i bottendegen och har även smält vit choklad i fyllningen som lyfter smakupplevelsen till skyarna ;D underbart god. ni kan ju testa att baka själva vem vet ni kanske har det ni letar efter i era egna händer? :)

Karin sa...

ska absolut besöka cheese cake factory!

natalie - din mammas låter som en dröm...

Lottag sa...

Hej Karin! Ett tips när det gäller New York och cheesecakes. Lindys på 7th avenue/53 street. www.lindysnyc. Ser inte mycket ut för världen men för två år sedan var deras cheesecake delicious.

Kiddo sa...

Karin, jag bodde i USA ett år. Åk till närmaste Cheesecake Factory. Ni lär inte bli besvikna:

http://www.thecheesecakefactory.com för närmaste restaurang. Dessutom har de sjukt goda burgers!

Carolina sa...

Vara vanner kom over med en cheesecake fran la cheesecake fran college point i queens haromkvallen och yuuuum vad god den var! Ska vara en av NYC's basta stallen. http://maps.google.com/maps?hl=en&um=1&ie=UTF-8&q=la+cheesecake+college+point&fb=1&split=1&gl=us&view=text&latlng=2973154289641027643

Karin sa...

tack för alla tips! hur ska vi hinna testa alla dessa innan nedkomst... fast man får väl fortsätta göda sig själv efter. med ett sämre samvete...